Planlegg reisen
Paradise Palms Orlando, Clubhouse, Orlando, Florida-FL-Orlando-Feriehus til Leie Vacation Rental-Disney World

Paradise Palms Resort - Clubhouse

Hvordan kommer vi oss til Orlando - Disney?

 

HOS OSS kjøper du ingen pakkereise! Flybilletter og leiebil må du ordne selv, enten på nettet eller via reisebyrå.

 

HER FØLGER en oversikt over de vanligste og lettest tilgjengelige flyplasser og flyselskaper med tanke på europeiske turister. Listen er på ingen måte fyllestgjørende, og endringer kan forekomme.

 

Orlando Internasjonale flyplass.

OIA ER en stor internasjonal flyplass med direkteruter til mange byer i USA og verden forøvrig. Til/fra Europa er det daglige avganger til London - Gatwick med Virgin Atlantic og British Airways og til Frankfurt med Lufthansa. Også Thomas Cook Airlines flyr til Orlando fra ulike destinasjoner i England. Fra Norge begynner Norwegian flyvninger til Orlando 29. mai 2014.

 

Sanford Internationale flyplass

ICELANDAIR FLYR flere ganger i uken til Sanford International Airport som ligger like nord for Orlando. Det er en relativt liten og oversiktelig flyplass. Reisetiden til Kissimmee-området hvor de fleste feriehus ligger, er ca 1 time. Icelandair har god forbindelse til Bergen og Trondheim via Reykjavik. Reisetiden til Orlando fra flyplasser i Norden er blant de korteste i denne oversiktet, 12-13 timer.

Fort Lauderdale og Miami

NORWEGIAN HAR forøvrig også direkte flyvninger fra Oslo til Fort Lauderdale som ligger en 3,5 - 4 timers biltur fra Orlando. Norwegian har nye Dreamliner fly, men har i perioder slitt med problemer og forsinkelser på sine langdistanseflyvninger. Dette bør være et forbigående problem. Merk også at du betaler for bagasjen, ca 500kr hver vei pr passasjer. Denne summen inkluderer riktignok også mat og plassreservasjon.

 

MIAMI INTERNATIONAL Airport er den største flyplassen i Florida. Her er noen flere direkteruter til Europa. Bl.a Swiss International Airlines til Zurich, Air France til Paris og Air Berlin til Berlin. British Airways og Virgin Atlantic har herfra forbindelse til London-Heathrow

 

Flyplassen i Tampa

FLYPLASSEN I Tampa har også direkterute til London-Gatwick med British Airways. Hvis du kommer fra et annet sted i USA og vil til Orlando, kan det være lurt å sjekke priser til Tampa. Noen flyselskaper kan ha direkterute hit men ikke til OIA, og i noen tilfeller kan flyprisen være gunstigere. Kjøretiden fra Tampa er ca 1 time og 15.

 

SAS og KLM

SAS HAR ingen direkterute til Orlando. Her må du via Chicago, New York eller Washington. Her benyttes United Airlines videre til Orlando. Det samme gjelder for KLM via Amsterdam som samarbeider med Delta Airlines. Her er første ankomststed ofte Boston, Washington eller Atlanta. Det er vanligvis uproblematisk å mellomlande på denne måten, men du må beregne litt tid på immigrasjonskontrollen. I tillegg må bagasjen tolldeklareres. Hvis du har bestilt gjennomgående billett med ett av disse selskapene er du vanligvis godt dekket ved forsinkelser.

 

Leiebil

FLYPLASSEN I Orlando, Orlando international Airport - OIA (flyplasskode er MCO), er en av verdens største bilutleiearenaer. Her er de fleste nasjonale og internasjonale leiebyrå representert. Du kan komme til Paradise Palms Resort med taxi, og det ser satt opp shuttlebuss mellom resorten og fornøyelsesparkene og ulike kjøpesenter. Likevel vil vi si at det er mest praktisk og gir størst frihet med egen bil.

 

GENERELT ER det ikke vanskelig å kjøre i USA. På noen av motorveiene, de såkalte Interstates er det av og til miminumsfart. I noen veikryss er det lov å svinge til høyre selv om det er rødt lys. Det kreves naturligvis fri bane. Ellers er amerikanere stort sett veldig hensynsfulle og høflige i trafikken, så lenge du ikke ligger for nær bilen foran!

 

GPS ER å anbefale. Selv om du er godt kjent, kan det være lett å miste retningssans. Veiarbeid, omkjøringer m.m. kan føre deg ut av kurs. Legg inn adressen under som hjem-knapp så finner du alltid tilbake.

 

DET ER vanligvis ikke noe tillegg for å innlevere leiebil et annet sted enn utlevering så lenge du er innen Florida.

Vær din egen reisebyråsjef.

I SØKEMOTORER som det er noen linker til her på siden, kan man leke seg litt med datoer og ulike destinasjoner. For best mulig oversikt, velg dato +/- 7 dager eller månedsvisning hvis det er mulig. Merk at noen flyselskaper ikke dukker opp på alle søkemotorene. Vær også nøye med å sjekke reisetiden. Hvis reisetiden er så lang at du må ha ekstra overnatting, hjelper det ikke å spare noen kroner på selve billetten. Dette er også viktig med tanke på reisefølgets størrelse og alder. Normal bør du komme til Orlando på 15 til 22 timer fra ulike destinasjoner i Skandinavia. Fra hovedstedene bør det går raskere.

 

HUSK AT når du lander i Florida har du en lang reise bak deg og gjerne litt døgnvill på grunn av den 6 timers lange tidsforskjellen. I tillegg går det gjerne litt tid med immigrasjon, bagasje og uthenting av leiebil. Dette gjør at jeg vil anbefale å velge en av flyplassene i Orlando. Fra Miami må du også regne med en del dollar i bompenger, samt noe ekstra bensin. Noen hundrelapper spart i flybillett kan da vise seg å være lite verd.

Innkjøp.

EUROPEISKE FLYVNINGER ankommer gjerne seint og da kan det være greit å vite at Wal-Mart har åpent 24 t, og der kan du handle mat og forøvrig alt du måtte ha behov for. Publix Supermarked er åpen til 21. Også Target har matvarer. Det er også en liten butikk med litt begrenset utvalg inne i selve resorten, denne stenger vanligvis kl 20.

 

Restaurant.

LANGS HWY 192 som du kjører for å komme til feriehuset er det flere restauranter med åpningstid minst til kl 23. Applebees har åpent til 02 bortsett fra søndag, da stenger de kl 24.

 

Har du spørsmål? kontakt oss på mail!

Adressen til din feriebolig i Florida:

 

8964 Candy Palm Rd,

Kissimmee, 34747 Florida

Telephone: 407-390-2935

 

Community: Paradise Palms Resort

8950 Paradise Palms Boulevard

Kissimmee, 34747 FL

 

I OMRÅDEKARTET for Paradise Palms Resort vil dere finne en nøyaktig angivelse boligens plassering i resorten. Se kart her:

 

Se forøvrig google maps

 

Fly og leiebil og cruise:

Bruk PROMO # LST14 for THRIFTY CAR RENTAL

Surprise Your Valentine with a Trip! Save up to $15** with Code VALENTINE. BOOK NOW!
ShareTrips - Shop Travel Together. Book Travel Together.

Copyright © All Rights Reserved