Orlando
Manta, Sea world, Florida-FL-Orlando-Feriehus til Leie-Vacation Rental-Disney World
Disney World, EPCOT, Florida-FL-Florida-Orlando-Feriehus-Leie-Disney-WorldOrlando, Florida
Universal Studios, Florida-FL-Florida-Orlando-Feriehus-Leie-Disney-World

Universal Studios/Sea World

Universal Orlando.

Andre ferieparker har siden fulgt i fotsporene til Disney, deriblandt Universal Studios. Her finnes to temaparker,

Universal Studios Florida og

Island of Adventure med en av delstatens heftigste berg- og-dalbaner og det meget populære Wizard of Harry Potter

 

En oversikt over noen av de mest populære berg- og dalbanene i Central Florida.

 

Universal Orlando er inne i en storstilt oppgradering med et stort nytt Harry Potter-land som åpnet i 2014. Dette kommer i tillegg til det meget populære Wizarding Wold of Harry Potter som åpnet i 2010.

I Universal Studios finner man også populære årvisse spesialarrangementer som Halloween Horror Nights i utvalgte helger i september/oktober og Mardi Gras i februar til mai.

Universal Studios, Orlando, Florida-FL-Florida-Orlando-Feriehus-Leie-Disney-World

 

CityWalk

CityWalk er Universals svar på Disney Springs, et stort underholdningskompleks med kino, restauranter, butikker, nattklubber og live underholdning. Noen restauranter holder høy klasse.

 

Det er fri adgang til CityWalk, men covercharge tilkommer noen av nattklubbene.

 

Sea World

Av tre-på-topp hører Sea World med sine akrobatiske havdpattedyr som daglig opptrer for publikum. Vannparken Aquatica som stod ferdig i 2008 er siste tilskudd på stammen. Med sine 38 vannsklier og over 80.000 square meter er dette en av de største vannparkene i verden. Nærhet og nærkontakt med sjødyr er noe av det som gjør denne vannparken unik.

Key West, Florida-FL-Florida-Orlando-Feriehus-Leie-Disney-World

Mer om Florida

Kennedy Space Center,Florida-FL-Florida-Orlando-Feriehus-Leie-Disney-World

 

Ligger ved kysten, ca 50 minutters kjøring rett øst for Orlando. Blir brukt som oppskytningssted for romfergene, men er også et museum for amerikanske romerobringer. Det var fra dette romsenteret Apollo-ferdene mot månen tok til. Er du heldig kan du få være vitne til en oppskytning. (Romfergen er nå historie - siste oppskytning fant sted i 2011).

 

Bush Gardens Africa

Like utenfor Tampa. Fornøyelsespark og zoo. Mange har denne på sin topp-3 liste over Floridas fornøyelsesparker og noen liker denne bedre enn Disney. Denne parken har høyt rangerte berg-og dalbaner i stål og tre.

 

Airboat, Florida-FL-Florida-Orlando-Feriehus-Leie-Disney-World

 

Everglades

Nasjonalpark siden 1947. Subtropisk våtmarksområde i den sørlige delen av Florida. Området har mange kjente planter og dyr, noen utrydningstruet. Egentlig er dette en sakte rennende elv, 97km bred og 160km lang. Det skjøre økosystemet er truet av først og fremst konkurranse med nærliggende sukkerplantasjer. Det er flere måte å se og oppleve parken. Den enkleste er kanskje på en luftputebåt, men det finnes også mange stier og veier hvor man kan rusle på egenhånd eller i grupper. Kanoleie og fiske anbefales. Beste tid å besøke er desember til april. Husk solkrem, myggspary og pass opp for alligatorer.

 

Her er noen linker: everglades.com, evergladestours.com, South Florida National Parks

Key West:

Er du sugen på veiromantikk, Hemingwaynostalgi og skyfri himmel tar du bilen sørover, mot Key West. Reisen går langs US Highway 1, med Atlanterhavet på venstre siden og den mexikanske gulfen på den høyre. Turen til småbyidyllen Key West tar 3-4 timer fra Miami og gir deg følesen av å kjøre på vannet. Planlegger du godt kan du kjøre inn mot solnedgangen i beste John Wayne-stil. Når du omsider når Key West, der Hemingway bodde på 30-tallet, er du nærmere Cuba enn Miami.

 

For mer informasjon og flere tips: les her

 

  • Eventyrbyen Magic Kingdom er den største og mest klassiske av de fire fornøyelsesparkene som Disney World består av. Her møter du Mikke Mus, Donald og alle vennene deres.

 

  • Animal Kingdom er en blanding av zoo og opplevelsespark. Høydepunkt inkluderer en autentisk safari, rafting og en spennede reise tilbake til dinosaurenes tid.

  • Utstillingsområdet EPCOT, hvor bl.a. Norge er representert med en egen utstillingspaviljong, er en blanding av teknologi og verdensutstilling. Her kan man bokstavelig talt få seg en smakebit av verden.

 

NB! Gå ikke glipp av lysshowet “IllumiNations: Reflections of Earth”. En original symfoni bestående av sprutende fontener, flammer, fyrverkeri og musikk.

Disney Hollywood Studio Feriehus Florida Orlando FL leie Universal

  • Disney's Hollywood Studios (tidligere Disney MGM Studios) er den minste av de fire parkene, men er pakket med opplevelser fra filmens verden.

 

Disney Springs

Utenom parkene tilbyr Disney Springs (tidligere Downtown Disney) et meget besøkt område for shopping, underholdning og natteliv. Her finner vi også familierestaurantene T-Rex Cafe, Rainforest Cafe og Planet Hollywood.

 

I Disney Springs finner vi Disney Store og Lego Store. Musikk spilles hver kveld i House of Blues, og Cirque De Solei, et av verdens mest berømte sirkus, har forestilling her hver kveld.

 

 

Copyright © All Rights Reserved