Attraksjoner
 Clearwater Beach, Florida-FL-Orlando-Feriehus til Leie-Vacation Rental-Disney World

Clearwater Beach

Florida Keys, Florida-FL-Florida-Orlando-Feriehus-Leie-Disney-World

The Keys and Key West

THE KEYES er fellesbenevnelsen på en perlekjede av koralløyer som strekker seg i en bue fra den sørlige delen av Florida, ca 24 km fra Miami og ut til den sydligste øyen som er Key West. Øyene deler Atlanterhavet til øst og Mexico Gulfen til vest.

 

DET FINNES flere gode strender nedover the Keys, hvorav den første, Key Largo også er et glimrende utgangspunkt for dykking og snorkling. Det ligger noen rev utenfor på østsiden som man når ved å melde seg på dykker/snorkleturer. Øyene Marathon og Islamorada er også verdt et stopp, her finner man flere gode restauranter, hoteller og strender. Er du interessert i fiskeutstyr, er butikken ”World Wide Sportsman på Islamorada” et must!

 

USAs sørligste landområde er Key West.

 

” Key West is a place where we don't waste time, we just kill it!”

 

HER ER også fint å dykke- /snorkle. For de litt vågale kan anbefales en jetscooter tur rundt øyen. Her er strender flere steder rundt øyen, men ikke i selve bykjernen/havnen.

Sunset Pier Key West, Florida-FL-Florida-Orlando-Feriehus-Leie-Disney-World

 

SOLNEGANGEN skal man få med seg fra Sunset Pier. Det ligger mange fine sjømatrestauranter i området her og oppover langs Duval Street.

 

ELLERS I Key West besøker man huset til Hemingway. Det interessante her er at guidene prøver å formidle historier fra Hemingways liv på en måte som Hemingway selv ville vært stolt av – ikke alt er like sant… og Sloppy Bar hvor forfatteren skal ha tilbrakt mye tid. Sjekk også de mange 6-tærs katter som er etterkommere etter en katt med 6 tær som Hemingway fikk fra en sjøkaptein.

 

DET ER flere fine gallerier og kunstmuseer i byen, for ikke å snakke om juveler og gullsmeder. Spesialitet er kopier av smykker hentet opp fra skipsvrak fra den Spanske flåten.

 

SYKKELLEIE er populært.

 

FLERE FILMINNSPILLINGER har vært gjort på øyen, nevner Criss Crossing med Goldie Hawn som er spilt inn på hotell Eden House i 1990. Kan fortsatt anbefales som overnattingssted!

 

PS. Kjører du utover mot Key West etter mørkets frambrudd, skal du være oppmerksom på at fartsgrensen er redusert til 35mph enkelte steder. Det har sammenheng med at det er en stamme med en liten hjorterase som holder til her, og man er meget streng på at fartsgrensen overholdes. Disse områdene er tydelig merket med blinkende lys.

Atlantic Coast, Florida-FL-Florida-Orlando-Feriehus-Leie-Disney-World

Flere tips (utenom fornøyelsesparkene):

Merrit Island National Wildlife Refuge.

STÅ TIDLIG opp en dag og dra til Merritt Island National Wildlife Refuge, like nord for Kennedy Space Center, avkjørsel ved Titusville. Det tar litt over en time å kjøre, og beregn å være der til 7. Da får du med soloppgangen ved Atlanterhavskysten.

Alligator ved Merrit Island, Florida-FL-Florida-Orlando-Feriehus-Leie-Disney-World

 

NÅR DET er gjort skal du dra rundt på smale grusveier, kikke etter alligatorer langs veien og små elvefar. Når solen begynner å varme legger de seg til rette langs vannhull. Mange spennende fuglearter og andre utrydningstruede fugler og dyr.

 

HVIS DU skal fiske må du ha fiskekort, gratis, men bot hvis du ikke har. Kan kombineres med besøk i Kennedy Space Center eller bade ved en av strendene langs den vakre Altanterhavskysten. Cocoa Beach – New Smyrna Beach – Daytona Beach.

 

 

 

Zip Orlando (http://www.ziporlando.com/)

Sleng deg fra tre til tre i Tarzan stil i et web av kabler og broer. Zip Orlando tilbyr en av de lengste og mest varierte ziplines i Florida. Tilbyr solnedgangsturer søndag ettermiddag i tillegg til daglige turer. Turer med ATV er også en del av tilbudet.

 

Airboat

Boggy Creek Airboats http://www.bcairboats.com/

Kissimmee Swamp Tours http://www.kissimmeeswamptours.com/

Lake Cypress Airboats http://www.cypresslakeairboattours.com/

Wild Willy’s http://www.wildwillysairboattours.com/

 

Varmluftsballong

SE DAGEN gry mens landskapet flyter rolig forbi under deg i en varmluftsballong. Fantastisk fotomulighet.

Sjekk opp bluewaterballoons.com. Hvis vinder en rett får du kanskje sett Paradise Palms Resort fra fugleperspektiv.

 

Air Balloon over Paradise Palms

 

Eola Park

Eola Park er et stor vann i sentrum av Orlando by med en stor fontene i midten. Her kan man leie båt eller bare rusle rundt. Litt dyreliv med svaner, ekorn og skilpadder. Flere restauranter langs runden.

Eola Park Orlando
Homosassa Springs, Florida-FL-Florida-Orlando-Feriehus-Leie-Disney-World

Dyreliv

FLORIDA HAR et rikt og spennende dyreliv. Mange ulike fuglearter har sitt hekkeområde her, bl.a. en rosa flamingo. Ved kystene er pelikan et vanlig syn, samt mange ulike hegre-arter.

 

ALLIGATORER FINNES i store mengder i Everglades, ute ved kysten ved Cape Canaveral, og ellers i stort sett alle våtområder. Det har vært observert alligator ved Paradise Palms. Alligatorsafari med airboat ved våtmarksområdene sør for byen Kissimmee kan være en spennende opplevelse.

Airboat ride Kissimmee, Alligator, Florida-FL-Florida-Orlando-Feriehus-Leie-Disney-World
Manatee,  Florida-FL-Florida-Orlando-Feriehus-Leie-Disney-World

 

FÅ MED deg Manatee - eller sjøku. Interessant, fredelig, gresser langs kysten og oppover sjøene. De har ingen fiender, blir sjelden angrepet av hai, men er likevel en truet dyreart siden habitatet stadig begrenses av utbygging.

 

OM VINTEREN tiltrekkes dyret av de mange varme vannene i Florida som gjerne holder en konstant temperatur på 25 grader året rundt takket være mange varme kilder.

 

SKADES AV båtpropeller. Myndighetene er veldig strenge på at man ikke skal komme i direkte kontakt med dyrene, verken ved svømming eller kajakking.

 

JEG PLEIER å ta en tur til Homossassa Springs ved Mexicogulfen for å se manatees, her er et "hospital" hvor man pleier skadede dyr. Ellers en fin park og veldig fjernt fra fornøyelsesparkene. Finnes flere slike nedover Mexico-kysten. Kombiner gjerne med tur til Clearwater og tilbring kvelden ved Pier 60. Dagstur.

 

Copyright © All Rights Reserved